תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מדברת על הקשר בין תפקוד מערכת העיכול וחוויות רגשיות כגורמים להתפרצות מחלת הנשיקה.
נדון: גורמים למחלת הנשיקה
תמצית: מאזינה בשנות ה-50 לחייה בעלת צבע עיניים ירוק-כחלחל מספרת כי היא סובלת ממחלת הנשיקה, מונו (מונונוקליאוזיס), ומעוניינת מהם הגורמים להתפרצות המחלה בגיל זה יונה מסבירה למאזינה שהצבע הירוק בעיניה מצביע על חולשה בתפקודי הכבד וגם על בעיה רגשית, הנובעת מחוויות שונות. השילוב של השניים יכול להכניס את מערכת החיסון לפעולה והתוצאה היא הרגשת חולשה, עייפות וכבדות. הרופאה הקונבנציונאלית לא יכולה לרפא מחלה זו, ולכן מנוחה ארוכה היא התרופה היחידה שקיימת וגם אז הגוף לא מפתח עמידות טבעית להתפרצות עתידית. צבע העיניים של המאזינה יכול להצביע גם על חוסר איזון בגוף, כאשר כל צד עובד בצורה אחרת. מצב כזה, שיכול להיווצר כתוצאה ממערכות יחסים ומחוויות אחרות בילדות ובעוברות, יכול לגרום למחלה.
האבחון האירידיולוגי של התופעה מתחיל באבחון הבעיות של צבע העיניים. במקרה של המאזינה צבע עיניים ירוק מצביע על נטייה לזיהומים ולדלקות. אבחון מערכת העיכול והאיברים השונים וקביעת טיפול לחיזוק הגוף.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מדברת על הקשר בין תפקוד מערכת העיכול וחוויות רגשיות כגורמים להתפרצות מחלת הנשיקה.
תגיות: צבע עיניים ירוק-כחלחל, מחלת הנשיקה, מערכת העיכול, מערכת החיסון, חוויות רגשיות.
מאזינה: שלום
יונה ליאור: שלום. ערב טוב.
מאזינה: שלום. אני מדברת מירושלים. העיניים שלי בצבע ירוק-כחלחל. הימנית יותר ירוקה, והשמאלית יותר כחולה. משולבות בצבעי חום.
יונה ליאור: ומה שאלתך ?
מאזינה: לקיתי בזמן האחרון במונו (מחלת הנשיקה – מונונוקליאוזיס). רציתי לשאול מה הגורם שאדם לוקה במונו בשנות ה-50 פלוס.
יונה ליאור: אוקי. צבע העיניים שלך אומר שיש נטייה למונו. הצבע העיניים אומר, שברגע שיש לך את הצבע הירקרק – בצבע הזה – החולשה היא תפקודי כבד. אבל זה אומר (גם) המערכת הרגשית. ברגע שהמערכת הרגשית יורדת, כתוצאה מכל מיני חוויות שאנחנו חווים אותן, המערכת החיסונית מתלבשת על זה. אז אצל מישהו זה יכול להיות, חס וחלילה, חס ושלום, איזושהי קריסה של מערכת מסוימת, ואצל מישהו אחר זה מונו.
מונו זו מחלה, שנקראת מחלת הנשיקה, מונונוקליאוזיס, שבעצם אנשים מרגישים כאילו עבר עליהם איזשהו טרקטור.
מנחה: חולשה ועייפות.
יונה ליאור: חולשה, עייפות, כבדות. כואב כל הגוף. ברפואה הקונבנציונאלית אין מה לעשות עם זה. אומרים: אתה צריך את הזמן, אתה צריך את המנוחה.
מנחה: זה גם הרבה זמן לוקח לנוח ההחלמה ממנה.
יונה ליאור: נכון, נכון. אבל דרך האירידיולוגיה אפשר לראות מה האיברים שגורמים לכך. יש אנשים שמקבלים את המונו כל שני וחמישי.
מאזינה: מה זאת אומרת ? לא משיגים חסינות אחרי זה (פיתוח חיסון טבעי) ?
יונה ליאור: לא, לא. ממש לא. אני רוצה להגיד עוד משהו. יש אמרות שאומרות שאם היה לך פעם אחת, אז פעם שנייה לא מגיע. זה לא נכון.
אותו דבר אני יכולה להגיד לך גם לגבי הליקובקטר פילורי. יש אנשים, שחוו פעם אחת ולקחו טיפול, ואחרי כמה זמן זה חזר עוד פעם. זאת אומרת, זה נובע מהמרכיב שאנחנו חיים או חווים חוויות חיצוניות. זה משפיע על הגוף שלנו.
מנחה: איך את עם האבחון יכולה לעזור לעניין הזה ?
יונה ליאור: דרך אגב, תשמע, אבחון כזה ברדיו עכשיו הם עולים עם הצבע של העיניים כדי לדעת יותר ולמקד אותם. אבל כשהם באים אליי אני לא צריכה את הצבע. לפי הצבע הזה אני כבר יודעת להגיד מה החולשות שלהם. כי אין צבע כזה ירוק. אתה יודע, יש צבעי בנטון (שלושת צבעי היסוד). צבעי בנטון זה כחול, אדום וצהוב. מהצבעים האלה הצבעים נוצרים בעין. זאת אומרת, אם לוקחים כחול ושמים צהוב יוצא ירוק. אם לוקחים אדום וצהוב יוצא כתום.
מנחה: יש שלושה צבעי יסוד, ומהם אפשר להרכיב את כול הקשת.
יונה ליאור: ושכול צבע כזה זה אומר. (משנה) עכשיו, אתה צריך להבין אם הגברת הזו אומרת שעין אחת בצבע כחול ועין אחת בצבע חום
מאזינה: בצבע ירוק.
יונה ליאור: בצבע ירוק, כן. זה אומר שלפי הרפואה הגוף צריך להיות גוף אחד, וזה אומר כאילו...
מנחה: הגוף מחולק.
יונה ליאור: הגוף מחולק, נכון. כאילו בצד השמאלי הגוף עובד בוורסיה אחרת, ובצד הימני זה עובד בוורסיה אחרת. זאת אומרת, כאילו אין אחידות בגוף. לפי הרפואה הקונבנציונאלית אם אנחנו בודקים לחץ דם בצד שמאל, צריך להיות אותו דבר בצד ימין. את לא יודעת כמה דרך העיניים אני רואה, ואני אומרת להם, תשמעו...
מנחה: אגב, זה לא מדויק. יש הרבה פעמים שזה שונה.
יונה ליאור: בוודאי. בוודאי. זה בדיוק מה שאני רוצה להגיד. יש לנו רגל אחת יותר גדולה. יש לנו יד אחת יותר.
מנחה: הגוף הוא לא סימטרי.
יונה ליאור: נכון. אבל, יוסי, הסימטריות הזו נובעת בגלל מערכת יחסים, שחווינו בילדות ובשלב הילדות ובעוברות.
מנחה: זה מעניין אותי. לפי מה שאת אומרת אם, לא עלינו, בן-אדם עובר אירוע מוחי, ואז חצי צד שלו מקבל שינוי כלשהו, זה משנה גם את צבעי העין.
יונה ליאור: אבל תשמע, אני רוצה להגיד לך משהו. אפשר לראות את הדברים האלה לפני ששבץ מוחי קורה. אפשר לראות באירידיולוגיה סימנים שהם...
מנחה: מקדימים.
יונה ליאור: מקדימים, נכון. זאת אומרת, אפשר לראות גנטיקה. גנטיקה – מה לקחנו מאימא ומה לקחנו מאבא. ואיך לטפל בדברים האלה. זאת אומרת, מה שהאירידיולוגיה אומרת זה שאפשר לראות הרבה זמן לפני שהדבר הזה קורה. כי כשזה קורה אז כל אחד רץ לקופת חולים או רץ לרופא. אבל פה הנושא הוא שאפשר לראות בהרבה זמן לפני זה.
מנחה: ובמונו, אם מדברים כבר על מונו, אז בכלל זו אחת המחלות שקשה (משנה) שמגיעים אליה בסוף.
יונה ליאור: נכון, נכון.
מנחה: קודם שולחים אותך לבדיקה כזאת, ואחרי זה לבדיקה כזאת. אחרי שהכול מגיע בתוצאות שליליות, אז אומרים שיש לך מונו.
יונה ליאור: לא, או שיש וירוס. וירוס.
מנחה: כן, מן מחלת שלילה כזו.
יונה ליאור: נכון. מה שאני רוצה להגיד שדרך האירידיולוגיה את לא צריכה לעבור את כל הרופאים האלה, כי אפשר לראות את זה דרך הצבע של העיניים.
מנחה: "אונליין".
יונה ליאור: "אונליין", נכון. האירידיולוגיה לוקחת את האדם בכללותו, בשלמותו. זאת אומרת, היא לא מחלקת אותו לאיברים או למחלקות. היא רואה את הכול...
מנחה: מכלול.
יונה ליאור: נכון, מכלול של כל הדברים.
מאזינה: ואז מה יש לאירידיולוגיה להציע ?
יונה ליאור: קודם כל לבדוק את המערכות בגוף. לבדוק, כי אני רוצה להסביר לך משהו. ברגע שמונו מגיע, אז עוד מערכות אחרות נכנסות לאיזשהו תהליך לא תקין. וכשיש צבע ירוק, כמו שאת מציינת, זה נטייה לדלקות, לזיהומים, לסטרפטוקוקוסים למיניהם. צריך לבדוק את הדברים האלה כדי למנוע את המחלות האלה. יש לזה טיפול. יש לזה חיזוק. יש לזה ניקוי של הגוף על-מנת שהגוף יחזור לתפקידו הנכון, אבל בזה צריך לטפל. את יודעת, זה גוף-נפש ונפש-גוף – אם לא מטפלים ביחד זה לא פותר את הבעיה.
מאזינה: מנוחה עוזרת ?
יונה ליאור: תשמעי, מנוחה זה תמיד טוב, אבל השאלה אם יש לך את האפשרות לנוח
מאזינה: לא ממש.
יונה ליאור: תראי, מנוחה זה דבר טוב, אבל בשביל זה את צריכה שיהיה לך אבא מיליונר או אבא מיליארדר.
מנחה: במדינה שלנו גם לאלה אין מנוחה.
יונה ליאור: אז תראי, מנוחה זה תמיד טוב. אבל השאלה כמה את יכולה לנוח. את יודעת שאחרי שאישה יולדת – 24-48 שעות – משחררים אותה מבית החולים ? מפני שמאוד חשוב להעביר אותה למסלול של העבודה. למסלול של החיים. כדי שקודם כל היא לא תידבק בכל מיני מחלות, ובכל מיני דברים. זה לגבי כל בן-אדם שנמצא בבית חולים. לכן, אני רוצה להגיד שמנוחה זה טוב, אבל בעודף זה יותר מידי.
מאזינה: תודה רבה.