תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה על הגורמים להופעת טחורים ופיסורה ועל הקשר בין התופעה לתפקוד מערכת העיכול.
נדון: מהם הגורמים להיווצרות טחורים ופיסורה ?
תמצית: מאזינה בעלת עיניים ירוקות מספרת כי היא סובלת מטחורים ומפיסורה ומתלוננת על כאבים קשים. יונה מסבירה כי טחורים ופיסורה קשורים למערכת הקרדיווסקולארית – מערכת כלי הדם. אבל נראה כי בעיה זו נובעת מחולשה של אחד האיברים בגוף בדגש על מערכת העיכול. בדיקה כזו תסביר אלו אנזימים או חומצות חסרות במערכת העיכול, וכך ניתן יהיה להשלימם. כך ניתן לדעת מהו האוכל המתאים למטופלת. למשל, מיץ שזיפים נחשב לדבר בריא, אך סביר כי במקרה של המטופלת הנוכחית הדבר לא בריא. דאגנות היא גורם נוסף שעלול לגרום לתופעה זו.
תמצית מקוצרת:יונה ליאור מסבירה על הגורמים להופעת טחורים ופיסורה ועל הקשר בין התופעה לתפקוד מערכת העיכול.
תגיות: עיניים ירוקות, פיסורה, טחורים, מערכת העיכול, מערכת קרדיווסקולארית
מנחה: ערב טוב למי ?
מאזינה: הלו
יונה ליאור: ערב טוב. אנחנו איתך.
מאזינה: שלום. אני מירושלים. צבע העיניים שלי זה ירוק. התחלתי לסבול במפתיע לפני כחודש בערך מטחורים ופיסורה. אבל זה משהו קטסטרופאלי – כאבי תופת. זה פשוט מגיע לכדי בכי. זה מאוד-מאוד קשה.
יונה ליאור: אני רוצה להסביר לך משהו. צבע עיניים כאלה. בצבע שאת ציינת, זה צבע שלא נולדים איתו, (אלא) שרוכשים אותו עם המון יזע ודמעות. צבע העיניים שמצביע על אדם שמשרת את האחרים. מטפל באחרים, דואג לאחרים. החולשה שלך זה כל מה שקשור למה שקרוי בשפה המקצועית למערכת קרדיווסקולארית. מערכת קרדיווסקולארית זה אומר כלי דם, דליות, ורידים, טחורים. כל מה שקשור לדבר הזה.
מאזינה: כן.
יונה ליאור: זה גם אומר שאת אוהבת מאוד מתוקים: פחמימות, לחם.
מאזינה: פחמימות. פחמימות בעיקר. אבל אני הפסקתי את זה ממש. אני הפסקתי הכול – פחמימות מכל הסוגים: פסטות, לחמים, תפוחי אדמה. הכול הפסקתי.
יונה ליאור: אז קודם כל עשית בחוכמה. את יודעת, אנחנו אוהבים (פחמימות) לא מתוך אהבת מרדכי, אלא משנאת המן. את צריכה להבין שזה התהליך. עכשיו תראי, הנושא של הדליות והוורידים משקפים את צבע העיניים שלך, והטיפול הוא לא רק בנושא של הדליות והוורידים, אלא בכל הגוף.
מאזינה: אבל אין לי ברגליים. אין לי דליות ורידים ברגליים.
יונה ליאור: זה לא משנה. תראי, אני רוצה להסביר משהו. יש לנו בגוף נטייה לאיבר הכי חלש, שהוא הנפגע. זאת אומרת, שלכל אחד מאיתנו יש איבר חלש. את יודעת שברפואה הסינית האנשים נבדקים או נבחנים או שמפענחים אותם על-פי זה שאומרים להם שיש להם חולשה של הלבלב, של כיס המרה, של הכבד, של הטחול – ככה זה הרפואה הסינית. מבחינתו זה אותו הדבר. זה לא משנה. אם ברגע שציינת את הנושא של הטחורים, זה אומר שלא עוסקים רק בטחורים. זה ההבדל ביני לבין הרפואה הקונבנציונאלית.
מאזינה: אבל זה משהו במפתיע. זה פשוט דם חם.
מנחה: זה פשוט חולשה של הוורידים, לא ?
יונה ליאור: תשמע, אבל זה בעצם איתות על משהו, נגזרת של משהו אחר. הבעיה שלה שהיא צריכה לטפל זה דרך מערכת העיכול. באבחון דרך האירידיולוגיה אפשר לראות את הקיבה: איך היא מעכלת, איך היא מפרקת. תשמע, צבע כתום זה כל מה שקשור לפחמימות. לשנות את האופי כי זה בא מאיזשהו מקום. התכונות זה גם פחדים.
מאזינה: איך מרפאים את הפיסורה עצמה. זה פשוט פצע פנימי כואב. זה כבאים לא רגילים.
יונה ליאור: אני יודעת, זה כאבי תופת. תראי, אני רוצה להסביר לך משהו. אני הרבה פעמים אומרת שהרפואה מטפלת בפיסורה. הפיסורה הזאת באה מאיזשהו תהליך. מה שצריך לעשות זה לראות את העיניים, ולראות איזה אנזימים, ואיזה חומצות חסרים לך במערכת העיכול, ולהשלים לך אותם. כי אם תטפלי רק בנושא של הפיסורה, אז לא טיפלת בשום דבר אחר. זאת אומרת, ברגע שטיפלת זה משתפר לתקופה מסוימת, אבל אחר-כך זה חוזר על עצמו. כי זה חומצה שעוברת במעבר הזה, והיא זו שעושה את הפצע באזור הזה. לכן, מה שצריך לעשות זה לשנות את המרכיב של החומר.
מנחה: כדי למנוע עוד פיסורה בעתיד.
יונה ליאור: נכון. נכון. או למנוע פצעים.
מאזינה: מה מותר לאכול?
יונה ליאור: תשמעי, לפי העיניים שלך, קודם כל, מה שעשית עשית בחוכמה, אבל זה אומר שחסר לך חלק מפירוק של אוכל. את יודעת, יש לנו בגוף מנגנון שהחומצות האלה מפרקות את האוכל. מחמצנות ומחטות את האוכל, ואחר-כך מתפרקות לפחמימות, לחלבונים ולשומנים. המנגנון הזה...
מאזינה: אבל אני פשוט רוצה להסביר לך משהו. סליחה שאני קוטעת אותך, אבל אני רוצה להסביר לך משהו. אני שותה מיץ שזיפים. אני עושה כל דבר, אני גם שותה סיבים תזונתיים, וכל דבר פשוט נהפך שם למוצק.
יונה ליאור: אז זה בדיוק מה שאני רוצה להסביר לך. זה בדיוק מה שאני רוצה להסביר לך. תראי, זה פתרונות מאוד טובים, אבל זה לא מתאים לכולם. נכון, אמרו שמי ששותה מיץ שזיפים זה עושה מאוד טוב. אבל זה לא לכולם. לך זה יכול להיות אפילו מאוד-מאוד בעייתי. את יודעת מה האירידיולוגיה עושה, היא בעצם מסווגת את האנשים שלא כל מה שמפרסמים לנו לאכול.
מנחה: זאת אומרת, אין בעצם משהו שהוא טוב לכולם. לכל אחד יש האינדיבידואל שלו.
יונה ליאור: בוודאי. בוודאי.
מאזינה: אבל אני רוצה להגיד לך שהייתי הבן-אדם הכי טבעי, והכי נורמאלי בחיים.
יונה ליאור: זה בכלל לא קשור לזה. תראי, זה קשור לפחדים, לדאגנות, ללחץ, למתח. זה הכול ביחד.
מאזינה: זה יכול להיות. יכול להיות. זה באמת יכול להיות.
יונה ליאור: גם קושי לסמוך על אחרים זה גם בעיה, שאת לא סומכת על אף אחד. אבל זה נובע מחוויות. לכן, באירידיולוגיה כשאת באה, אני יושבת איתך ומסבירה לך. אני מטפלת בכל התהליך הזה. את צריכה להבין, שהמרכיב של טחורים או פיסורות זה איזשהו פחד או דאגנות.
מאזינה: כן, משהו שעברתי בדיוק באותה תקופה.
יונה ליאור: נכון, וזה הצורה של זה. למשל, נקודת שחרור או משהו לשחרר. משהו מהפחד שלך לשחרר. זאת אומרת, פחד שאם יוציאו ממך את השטיח, (אז) מה יקרה.
מאזינה: אוקי, אני ממש מודה לך, ובלי נדר אני אתקשר לקליניקה שלך.
יונה ליאור: תודה רבה וערב נעים. כל טוב.
מנחה: תודה רבה.