תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה על קשר אפשרי בין פיסורה אצל תינוקות לתפקוד מערכת העיכול ולמערכת החיסונית.
נדון: גורמים אפשריים לפיסורה בקרב תינוקות
תמצית: מאזינה מספרת יונה כי בתה בת 7 חודשים סובלת מעצירות ונוצרה לה פיסורה. היא מספרת כי החליפה את תזונתה, אך היא מעוניינת לדעת מה יפתור את הבעיה.יונה מסבירה לה כי פיסורה מחייבת לבדוק כלי דם. אולם צבע העיניים של התינוקת, חום-אפור, עלול להצביע על בעיות אפשריות במערכת העיכול (חום) או במערכת החיסונית (אפור). פיסורה גם יכולה להצביע על פחדים, או תחושת הסתגרות, מהם סובלת התינוקת.
הטיפול מתייחס, בין היתר, לשינוי תזונתי, אך יש צורך בטיפול מקיף יותר המצביע על מקור הבעיה.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה על קשר אפשרי בין פיסורה אצל תינוקות לתפקוד מערכת העיכול ולמערכת החיסונית.
תגיות: צבע חום-אפור, פיסורה, כלי דם, מערכת העיכול, מערכת החיסון, פחדים
מאזינה: שלום.
מנחה: שלום וערב טוב למאזינה.
יונה ליאור: ערב טוב. אנחנו איתך.
מאזינה: שמי נעמי, ויש לי תינוקת בת 7 חודשים.
יונה ליאור: כן.
נעמי: היא נולדה עם עיניים כחולות, שמתחלפות עכשיו לגוון של חום-אפור.
יונה ליאור: או.קיי.
נעמי: היא סובלת המון מעצירות.
יונה ליאור: נכון.
נעמי: ונוצר לה גם פיסורה. ממש עם סקין טאג (skin tags/גידולים עוריים). ממש מסובך.
יונה ליאור: כן. קודם כל יש לי שאלה: את מניקה אותה ?
נעמי: לא. לא הנקתי. לא הצלחתי.
יונה ליאור: לא הצלחת.
נעמי: והחלפתי לה את התזונה שלה.
יונה ליאור: או.קיי. תראי, שיש בעיות בכיוון התחתון של גוף האדם, אנחנו הולכים הרבה פעמים (משנה) קודם כל, באמת נכון (החלפת) התזונה, שהיא מאוד חשובה. הצבע שאת הגדרת אותו מצביע על איזושהי בעיה במערכת העיכול, וגם בעיות במערכת החיסונית ברגע שהגדרת (צבע) אפור.
מאזינה: אה-הה.
יונה ליאור: הרבה פעמים בחלק התחתון זה גם יכול להצביע על פחדים, על איזשהו מתח בסביבה, או באווירה, של התינוקת. הרבה פעמים צריך לטפל גם בתחום כזה, וזה יכול להיות משהו שהוא לא בשליטתנו. נגיד ואני צריכה לקרוא לבעלי, אבל הוא נמצא בחדר השני, אבל באופן אוטומטי מתוך האינסטינקט, שאני רוצה לקרוא לבעלי, אני אצעק או שאני אקרא לבעלי שהוא ישמע. אבל אני לא יודעת מה המצב הרגשי של התינוקת, ואז היא נכנסת לאיזשהו לחץ, פחד או חרדה. לכן מאוד חשוב לשלב את שני הדברים האלה, ובאירידיולוגיה אפשר לפתור את הדברים האלה.
(תינוקת בוכה) הנה היא רוצה להשתתף, לדבר איתנו ולספר לנו את כל הדברים.
מאזינה: (צוחקת).
מנחה: היא גם מאוד ורבאלית.
יונה ליאור: כן. היא ורבאלית. זהו (צוחקת). אני רוצה להסביר לך שאת אומרת פיסורה את צריכה לקחת בחשבון שצריך לבדוק אם אין בעיות של כלי דם: דליות וורידים. את זה אפשר לראות, אבל גם סוג של (משנה) את יודעת שהצבע (עיניים) מצביע על איזושהי הסתגרות, איזשהו תהליך שקורה לנו בתוך הגוף עצמו. כאילו קושי לסמוך, או קושי לשתף את האחרים במה שאני מרגישה. צריך לטפל בזה גם בנושא של האוכל, ושל מה שהיא צריכה לאכול. (אבל) צריך לטפל בזה, כי פיסורה זה דבר שהוא לא תקין ובטח לא בגיל הזה.