תקציר שאלת המאזין/ה
דוקטור יונה ליאור מספרת כי לטיפול אירידיולוגי יכול להגיע כל אדם, שהיה אצל רופאים שלא הצליחו לפתור את בעיותיו.
נדון: מה ניתן לגלות באירידיולוגיה ?
תמצית: יונה ליאור מספרת כי לטיפול אירידיולוגי יכול להגיע כל אדם, שהיה אצל רופאים שלא הצליחו לפתור את בעיותיו. דוקטור יונה מסבירה כי מחלה, כל מחלה בגוף, מחולקת לארבעה שלבים: א. שלב הגירוי. ב. שלב אקוטי. ג. שלב סאב-אקוטי. ד. שלב כרוני או ניווני, דגנרטיבי.
דוקטור יונה מציינת כי באמצעות אירידיולוגיה ניתן לאבחן מחלות, כגון: סכרת, מחלות בכלי דם, דיכאון, מצבי רוח, אלרגיות, כדוגמת אסטמה ורגישות לצליאק, בעיות זיכרון ואנמיה.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה מי מגיע לטיפול אירידיולוגי, מה ניתן לאבחן באמצעות אירידיולוגיה ומהם שלבי המחלה בגוף.
תגיות: אירידיולוגיה
מנחה: ספרי למי שעדיין לא יודע לגבי הנושא של אירידיולוגיה.
יונה ליאור: אוקי. קודם כל, אולי להסביר מי האנשים שמגיעים אליי. אלה בדרך כלל אנשים שהיו אצל מי שאתה רוצה ולא רוצה, ושום דבר לא עזר. שום דבר לא טופל. הם מגיעים כי יש להם המון-המון דברים (בעיות).
מנחה: או שמבחינה פתולוגית הבדיקות היו בסדר גמור, אבל הם עדיין מרגישים לא טוב ולא בסדר גמור. אומרים להם שזה אצלם בראש, אבל עדיין הם לא מרגישים טוב.
יונה ליאור: נכון. הנה, למשל, דוגמא. תשמע, קיבלתי לאבחון ילד עם בעיה, שההורים, רק אחרי אבחון, אמרו: תראי, האבחון היה מצוין. רק הייתה בעיה אחת לשמה הגענו, ואת לא כל-כך זיהית את זה.
אמרתי: מה ?
אמרו לי: תשמעי, יש לילד אפילפסיה.
אמרתי: אוקי. אני לא רואה אפילפסיה. למרות ויש סימן על העין של אפילפסיה, אמרתי שאין בעיה של אפילפסיה. יש בעיה של אלרגיה, שגורמת לתהליך כמו של אפילפסיה.
תשמע, בקיצורו של דבר כתבי להורים, וביקשתי שהם ילכו לעשות בדיקה. בינתיים הילד לוקח תרופות לאפילפסיה. מתברר, אחרי דין ודברים, שהרופא שיתף איתנו פעולה. עושים לילד בדיקה ומתברר שילד יש רגישות ללקטוז. כתוצאה מפירוק לא נכון של מוצרי חלב הילד מפרכס. אבל יש הבדל בין פרכוס לבין אפילפסיה.
מה הילד אוכל ? בבוקר מעדנים, בערב מעדנים, בצהריים מעדנים ובאמצע קוטג'. אפילו בבשר הוא לא נוגע, כי הוא רוצה להיות כל הזמן, מה שנקרא, חלבי ופרווה. מה שקורה זה שהילד יש התקפים, שהם יותר בלילה.
בבדיקה שנעשתה בבית חולים מתברר שלילד יש בעיה של ספיגה ויש לו בעיה של לקטוז. הילד הפסיק לקחת את מוצרי החלב.
מנחה: את בעצם מדברת על אבחון שגוי לגמרי.
יונה ליאור: נכון. האירידיולוגיה רואה את המקור של הבעיה, ומה גורם לתהליך של הבעיה. שאבחון הוא נכון הטיפול קל יותר, והבן אדם מבין...
מנחה: זה גם אבחון עתידי. נכון, יונה ?
יונה ליאור: נכון. תראה, יש באירידיולוגיה, דרך הסימנים, דרך הכתמים והצבעים שאנחנו רואים בעיניים. בעצם כל סימן כזה אנחנו יכולים לראות מה העומק שלו. זאת אומרת, אנחנו יכולים לראות מה זמן ההתפתחות של כל מחלה. מתחיל בהתחלה גירוי (irritation) איזשהו משהו שמציק לנו.
מנחה: זה המבשר.
יונה ליאור: נכון. זה המבשר. כאשר התהליך הזה מתפורר אנשים חושבים שזה נגמר, כאילו הם הבריאו מהמחלה, ואז מתחיל השלב האקוטי. אחרי השלב האקוטי מתחיל השלב הסאב-אקוטי. אין מחלה שמגיעה פתאום לכרוני. זה אומרת, יש ארבעה שלבים עד שהיא מגיעה לכרוני, או לניווני, מה שנקרא, דגנרטיבי.
מנחה: צריך לשים לב למדרגים, ולא להגיע למדרג האקוטי ביותר.
יונה ליאור: נכון. כדי להגיע לכרוני (משנה) שאנשים באים אליי ואומרים לי יש לי מחלה כרונית, אז אני אומרת: משהו שהתחיל לפני 25 שנה. זה לא התחיל עכשיו.
מנחה: זה לא פורץ לפתע.
יונה ליאור: נכון. למשל, סכרת, או בעיה של דיכאון, בעיות של מצבי רוח, בעיות של כלי דם – דליות וורידים – זה לא מתחיל...
מנחה: דיברת גם על מצבור של נחושת, אפילו...קטנים כתוצאה מאותם המאכלים ה...
יונה ליאור: נכון. הנה, יש לנו עכשיו מקרה שדרך העין אובחן ילד שיש לו עודפי נחושת בדם. תשמע, זו מתכת מאוד רעילה.
מנחה: שנמצאת ברוב הג'אנק-פוד.
יונה ליאור: נכון. ברוב הדברים התעשייתיים. למשל, ילד כזה שלא מטופל בנחושת הוא נדון לסכרת. הרבה פעמים אנשים שיש להם סכרת, יש להם עודפים מאוד גדולים של נחושת.
מנחה: זה מה שנקרא ב-short run, בטווח הקצר.
יונה ליאור: נכון. מה אפשר לראות באירידיולוגיה ? אפשר לראות צליאק. המון ילדים ואנשים מבוגרים שבאים אליי אני אומרת רגישות לצליאק. אלרגיות, אסטמה, מחלות לב, מחלות של כלי דם, דופק לב מואץ, זיכרון, אנמיה. אתה יודע, ישב אצלי ביום חמישי בן אדם, ואומר לי: תקשיבי, פתאום הרופא אמר שאני אנמי. ההמוגלובין שלי היה בסדר. הכול בסדר ופתאום זה. מה מתברר, שהרופא החליט לעשות לו בדיקה לברזל והתגלה שהוא אנמי – המוגלובין גבוה אבל הברזל נמוך. זאת אומרת, את כל הדברים האלה אפשר לראות באירידיולוגיה על-ידי כל סימן וכל חריץ.
עוד מילה קטנה, אבי, לפני שאנחנו...
מנחה: כי אנחנו למען המאזינים...
יונה ליאור: כן. עוד שנייה. אני רוצה שמה שאנחנו כרגע מבקשים מאנשים להגיד לנו את הגוון של העיניים, או את הצבעים שיש להם בעיניים. זה, מה שנקרא, רבע מהאבחון. שאדם מגיע אליי אנחנו מצלמים לו את שתי העיניים, ואני מסבירה איזה איברים רואים בעין הימנית...
מנחה: אצלך זה תהליך מקצועי שנערך עוד לפני האבחון.
יונה ליאור: נכון.