נדון: מה המשמעות של עיניים בצבעים שונים ?
תמצית: מאזין מספר יונה ליאור כי לבתו, בת השנה-וחצי, יש עיניים בצבעים שונים: עין ימין בצבע חום ועין שמאל בצבע תכלת ובה יש כתם חום. יונה ליאור מסבירה שצבע העיניים של כל אדם צריכים להיות בצבע ובגוון אחיד, וכאשר הדבר איננו כך קיים חוסר איזון בין צד ימין לצד שמאל. במקרה הספציפי סביר להניח כי המערכת החיסונית בצד שמאל חלשה יותר ואילו בצד ימין צריכים לבדוק את תפקוד כדוריות הדם האדומות. בנוסף כדאי לבדוק מה את צורת התקשורת של הילדה עם הוריה ועם עצמה. אבחון מעמיק מסוגל להצביע על הסיבות למצב זה ועל בסיסו להעניק טיפול אפקטיבי כדי לסייע למצב.
תמצית מקוצרת: יונה ליאור מסבירה מה המשמעות של עיניים בצבעים שונים.
תגיות:תכלת וחום, מערכת החיסון, כלי דם, תקשורת
יונה ליאור: בוקר טוב.
מאזין: יש לי ילדה בת שנה-וחצי.
יונה ליאור: קודם כל, מזל טוב.
מאזין: תודה רבה.
יונה ליאור: כן.
מאזין: יש לה עין אחת (בצבע) תכלת-אפור ועין אחת אפורה, ובעין (בצבע) תכלת יש לה כתם חום.
יונה ליאור: או.קיי. קודם כל, אני רוצה להגיד שעיניים של בן אדם צריכות להיות בגוון אחיד, בצבע אחיד, ללא סימנים וללא חריצים. שתי העיניים צריכות להיות שוות ואחידות בגוונים.
אני רוצה להרגיע אותך שאתה לא הראשון (שמספר) על כזה דבר, אבל זה (מצביע) על איזושהי בעיה מסוימת. אתה צריך להבין שאם אתה הולך לרופא הוא לוקח אותנו כמקשה, כגוף אחד.
מאזין: מה זה אומר ?
יונה ליאור: רגע. כשאתה מודד לחץ דם בעין שמאל הוא צריך להיות אותו דבר בעין ימין. יכול להיות הפרש קל של ספרה או שתיים, אבל צריך להיות אותו הדבר.
מאזין: כשהיא הייתה תינוקת שתי (העיניים) היו (בצבע) תכלת, ולאט-לאט (עין) אחת נהייתה חומה והשנייה נשארה כך.
יונה ליאור: או.קיי תשמע, זה בדיוק מה שהאירידיולוגיה אומרת שרוב האנשים שבאים העין הימנית (אצלם) לא מתאימה לעין שמאלית. אבל ברגע שיש צבעים שונים זה מצביע על תהליך שבצד אחד המערכת החיסונית, המערכת הלימפתית, חלשה יותר ובעין השנייה, הכהה יותר, זה אומר שיש איזושהי בעיה בכדוריות הדם האדומות, כמו אנמיה וברזל. אבל צריך לבדוק גם רגישויות במערכת החיסונית.
מאחר ואני לא יודעת עם מי אני מדברת, הייתי מאוד רוצה לתת לך יותר פרטים, כי יש פה דברים שצריכים לבדוק (לעומק).
מאזין: אה-הה.
יונה ליאור: עין של אדם בדרך כלל משתנה. תינוק נולד עם צבע מסוים: צבע אפור, כחול או חום. לאט-לאט הצבע הופך לאחיד – כחול או חום. אחר-כך ילדים משנים את הצבע שלהם. זה קורה עד גיל 6. אצלך זה בגיל שנה-וחצי, (ולכן) צריך לראות את הדברים האלה, צריך לבדוק את הנושא. זה אומר, כאילו, צד שמאל לא נוסע באחידות עם צד ימין.
מאזין: אה-הה.
יונה ליאור: אתה יכול להגיד לי באיזה צד (הצבע) התכלת ובאיזה צד (הצבע) החום ?
מאזין: צד ימין זה החום וצד שמאל זה התכלת עם הנקודה החומה.
יונה ליאור: או.קיי. תשמע, אתה צריך להבין כשאתה עובר אבחון באירידיולוגיה אנחנו גם רואים מערכת יחסים עם אימא ועם אבא. אנחנו רואים את התהליכים שהגוף עובר. שתי העיניים היו צריכות להיות (בצבע) כחול או חום, אבל לא בגוונים. שיש איזשהו תהליך כזה צריך לבדוק יותר לעומק ולראות את הדברים.
מאזין: איך אני עושה את זה ?
יונה ליאור: (קטע לא קשור). באבחון אחד על אחד אני אסביר לך דברים נוספים, שמצביעים על איזושהי בעיה רגשית של קצר בתקשורת בין הצדדים.
מאזין: בין הצדדים זה בין ההורה לילד ?
יונה ליאור: בין האבא, או האימא, לילד או לילדה ובינו/ה עם עצמו/ה.
מאזין: הו-אה.
מנחה: מדובר על ילדה בת שנה-וחצי, תינוקת.
יונה ליאור: טובי, זה בדיוק מה שאני רוצה להגיד שאנחנו חושבים שהילדים שלנו יוצאים מושלמים לאוויר העולם, אבל הם יוצאים עם דברים שהם חוו בשלב העוברות, וכשהם יוצאים החוצה הם חווים את החוויות.
את יודעת למה יש לנו את החריץ הזה מתחת לאף. זה אומר: תשכח את מה שחווית בשלב העוברות, ותן צ'אנס מחדש להורים שלך. תן לחיים ללמד אותך את הדברים. התהליך הזה גורם לנו ללמוד: ללמוד להכיר את ההורים שלנו, ללמוד להכיר את הסביבה שנמצאת לידנו: האם היא תומכת וקולטת את מה שאנחנו מבקשים לאו דווקא בדיבור, אלא בבכי ובכל מיני דברים. כשילד מרגיש שלא מבינים אותו, אז הוא מתחיל להחליף את הצבע שלו.
מנחה: אבל מרבית התינוקות מחליפים צבעים.
יונה ליאור: נכון.
מנחה: ככל שהם גדלים, אז לרוב התינוקות יש בעיה בתקשורת עם ההורים ? זה נשמע לי קצת
יונה ליאור: כן.
מאזין: אבל אולי זה בגלל שהתינוק לא מדבר ולא מבינים אותו והוא בוכה.
יונה ליאור: זה בדיוק מה שאני רוצה להגיד. זה הניסיון לזהות מהם צרכי התינוק, כשהוא לא יודע להגיד את הדברים. לכן ההורה צריך לחוש מה התינוק רוצה, ולאו דווקא בדיבורים.
אתה יודע שיש, למשל, אנשים מבוגרים שלא יודעים להגיד שזה מפריע להם ושזה מציק להם. הם יכולים להיות רגועים ושקטים ופתאום להתפרץ. הסיבה לכך היא שהם לא יודעים למקד את עצמם או לומר לזולת בגלל שלא נעים להם, בגלל שהם עברו חוויות.
מנחה: אבל שוב אני אחזור: מדובר בתינוקת בת שנה-וחצי. מה אפשר...?
יונה ליאור: זה בדיוק מה שאני רוצה להגיד שזה הזמן לטפל ולעזור לה, ולפתוח להורים את התחומים...
מאזין: ומה הטיפול של זה ?
יונה ליאור: תשמע, זה יכול להיות בתוספי מזון, בצמחים, בשמנים. יכול להיות הסבר לכם, שאני יושבת ומסבירה. כשילד מגיע אליי אני בדרך-כלל מדברת עם ההורים ומסבירה להם איך צריך להתנהג, איך צריך לדבר. איך צריך לשאול את הילד ואיך להבין אותו.
מאזין: הבנתי.
יונה ליאור: אתה מקבל הדרכה פרטנית על כל מה שקורה בתחום של הילד. גם חשוב מאוד לראות באיזה מקומות נמצא הצבע הכחול, ובאיזה מקום נמצא הצבע החום. זה חשוב מאוד, כי, כאילו, שאתה הולך לרופא אתה עושה בדיקת דם אז הכולסטרול צריך להיות בכל הגוף. אבל יש אנשים שיעשו בדיקת לחץ דם ביד ימין הוא יהיה גבוה מאוד, או הסוכר שלהם יהיה גבוה מאוד, לעומת הצד השמאלי או הפוך.
מאזין: הבנתי.
יונה ליאור: בסדר ?
מאזין: בסדר.