נדון: בעיות במעיים בעקבות ניתוח אפנדיציט
תמצית: מאזינה בעלת עיניים חומות מספרת יונה כי היא סובלת מבעיות במעיים, שהחלו חצי שנה לאחר שעברה ניתוח אפנדיציט. בעיותיה במעיים מתבטאות ביציאות לא תקינות ובפרזיטים. בכלל היא גם מרגישה נפוחה. יונה מסבירה לה כי מרגע והוציאו את התוספתן (אפנדיציט), הסירו מגופה את מנגנון ההגנה שאמור להתריע דלקות ובעיות במערכת העיכול. כך יונה לא מקבלת את הגישה של הרפואה הקונבנציונאלית, הקובעת כי מדובר באיבר לא נחוץ. בעיותיה מצביעות בעיות בכלי הדם, כדוגמת חוסר אספקה של מינראלים וברזל. בכלל, נראה שהמאזינה צריכה להתרחק ממרבית סוגי הדגנים והסיבים, היות והם גורמים לה לאותה תחושת נפיחות ולשאר בעיותיה.
תמצית מקוצרת: יונה מסבירה למאזינה, שעברה ניתוח להסרת אפנדיציט, על הקשר בין התוספתן לתפקוד הבעייתי של המעיים ושל פירוק מזון.
תגיות: צבע חום, אפנדיציט (תוספתן), מעיים, סיבים תזונתיים
מאזינה: הלו.
יונה ליאור: בוקר טוב. אנחנו איתך.
מאזינה: בוקר טוב. שלום.
יונה ליאור: כן.
מאזינה: צבע העיניים שלי הוא חום. לפני כשנה וחודשיים עברתי ניתוח אפנדיציט, ובערך חצי אחרי התחילו לי בעיות עם המעיים.
יונה ליאור: בוודאי.
מאזינה: היציאות שלי לא תקינות, ועכשיו גם גילו לי פרזיטים במעיים. הרופאה נתנה לי לעשות בדיקת הליקובקטר. אני מרגישה שאני נפוחה, ומשהו לא טוב לי. בקיצור, זה לא אני. משהו לא מסתדר לי.
יונה ליאור: אני רוצה להגיד לך שהרבה פעמים מנתחים אפנדיציט, כי אנשים מתלוננים על החלק התחתון בצד הימני של הבטן.
מאזינה: לא. אני עברתי CT, וכנראה שזה היה דלקתי.
יונה ליאור: כן, אבל אני רוצה להסביר לך שהאפנדיציט שייך למערכת החיסונית.
מאזינה: כן. כן.
יונה ליאור: נכון, ברגע שהוא הופך להיות דלקתי (משנה) התפקיד שלו זה להתריע אם יש איזושהי בעיה במערכת העיכול: בעיית מעיים, תולעים. אם יש איזושהי דלקת.
תראי, כשבורא עולם ברא אותנו הוא חשב על כל התהליכים. למרות והרפואה הקונבנציונאלית טוענת שאנחנו לא צריכים את האפנדיציט, זה חלק מהפרה-היסטוריה שלנו. אבל אני תמיד אומרת שאם בורא עולם היה חושב כך הוא היה מוריד את זה לחלוטין.
מאזינה: נכון. נכון.
יונה ליאור: אחד הדברים שברגע והורידו אפנדיציט, אז היו צריכים להסתכל על כל המערכות ולא רק על האפנדיציט.
אחד הדברים שיש לך בעיה זה כל מה שקשור לכדוריות הדם האדומות: אנמיה, חוסר סידן וחוסר ברזל. מכירה את התופעות האלה ?
מאזינה: כן, אבל מה עושים עם זה ?
יונה ליאור: אבחון שצריך לראות, (ולכן) כשאני רואה את העיניים אני יודעת בדיוק את הדברים. אני רוצה להסביר שבטן נפוחה זה היות ואנחנו אוכלים סיבים, והם לא מתפרקים.
מאזינה: כל מה שאני אוכלת לא מתפרק ?
יונה ליאור: נכון. נכון, כי את לא סופגת.
מאזינה: זה נורא, כי אני גם בקושי אוכלת.
יונה ליאור: נכון.
מאזינה: אני פוחדת לאכול, מצד שני צריך להכניס משהו לפה.
יונה ליאור: נכון. את צודקת. אבל את צריכה להבין שמה שקורה זה שמעודדים אותנו לאכול סיבים, ואצל אנשים מסוימים זה תוסס. יש סיבים שאנשים כמוך אוכלים אותם, ואם את לא תשתי אחר-כך 10 ליטר מים, זה הופך להיות לבטון. את יודעת מה זה ?
מאזינה: אוי, כן.
יונה ליאור: את צריכה אחר-כך "קונגו" כזה לפתוח את ה...
מאזינה: אוי ואבוי לי.
יונה ליאור: זאת הייחודיות של האירידיולוגיה, וזאת הייחודיות שאני עושה כשאני רואה דרך העיניים ואפשר להתאים לכל אחד. כי גם בירקות יש לנו את אותם הסיבים. למשל, בכמות של סלט ירקות עם מלפפון, עם חסה, עם כרוב יש כמות גדולה של סיבים. יש אנשים שיכולים לעכל את זה, ויש אנשים לא יכולים.
מאזינה: שיבולת שועל זה טוב בשבילי ?
יונה ליאור: לפי צבע העיניים שלך ממש לא מומלץ לך.
מאזינה: באמת ?
יונה ליאור: כן.
מאזינה: כולם אומרים תאכלי עוד.
יונה ליאור: בוודאי. את יודעת, את מזכירה לי שלפני 20, 20 ומשהו שנה, שלמדתי נטורופתיה הבנתי לא ללכת לקנות חצי קילו שיבולת שועל, (אלא) לקנות 5 קילו שיבולת שועל. אחר-כך שחזרתי לכיתה אמרתי: השיבולת נתקעה לי פה. לא זזה רברס. לא למעלה ולא למטה. אני כל הזמן מרגישה, סליחה על הביטוי, שיש לי גרפצים וזה לא יוצא. אז הבנתי שיש לי רגישות מאוד-מאוד גדולה. שיבולת שועל לא מתאימה לכל אחד, ודגני בוקר לא מתאימים לכל אחד. לא לכל אחד מתאים סוג של לחם מסוים.
מנחה: הם גם מייצרים סוכרים. צריך להגיד את זה וצריך להיזהר מאוד.
יונה ליאור: נכון, נכון. יש אנשים שיש להם מערכת עיכול מאוד קטנה, שהם אוכלים ומהר מאוד הופכים להיות שבעים, ומהר מאוד הופכים להיות רעבים. להם בכלל אסור להם לאכול דבר כזה.
מנחה: אנחנו נאמר תודה רבה למאזינה.
מאזינה: תודה.
מנחה: שיהיו לך בשורות טובות ורפואה שלמה.