למידע נוסף על הליקובקטר פילורי והאבחון והטיפול האירידיולוגי לחץ כאן
תמלול דבריה של יונה ליאור בסרטון
שלום, נעים מאוד, שמי יונה ליאור, אירידיולוגית ומאבחנת דרך קשתית העין.
אני רוצה לספר לכם על הליקובקטר פילורי – זהו בעצם חיידק שנוצר בקיבה. רב האנשים שיש להם בעיה כזו עם חושבים שיש להם עודף של חומצה. הם חושבים שכתוצאה מעודף של חומצה נוצר החיידק הזה.
החיידק הזה נוצר כעודף חומצה וגם בחוסר חומצה. החיידק הזה בעצם נמצא אצלנו בגוף ויש לו נטיה להתקיים כשהאוכל שאנחנו אוכלים לא מתפרק, כשהאנזימים והחומצות שאמורות להיות בקיבה לא נמצאות.
הרבה מאוד אנשים מגיעים לפה עם הליקבוקטר פילורי אחרי המון טיפולים – יש לי פציינט כרגע עם אחרי 8 פעמים שהוא מקבל טיפול, שהוא משולב על 3 תרופות: 2 סוגי אנטיביוטיקה ואומפרדקס להליקובקטר פילורי.
אני רוצה רק ליידע אותכם שיש רופאים, אסכולות, שחלקם טוענים שאסור לתת אנטיביוטיקה להליקומבטר פילורי כי ככל שנותנים החיידק חוזר מחדש, ויש אסכולות שאומרות שחייבים הליקובקטר ואומפרדקס ולוסק אחרת החיידק לא נכחד.
אני מחבינתי לחיידק הזה יש את הצד הפיזי וגם את הצד הרגשי. הרבה פעמים כתוצאה מהתעצבנות, עצבים, רוגז, מערכת רגשית - החיידק הזה נוצר אצלנו בגוף. החיידק הזה גם הרבה פעמים נותן תופעות לוואי שם טעם וריח לא נעימים מפה הכתוצאה מה שהוא מפריש.
כאירידיולוגית, כמאבחנת, כנטורופתית במקצוע, כשאנחנו מסדירים את האוכל לאדם, כשאנחנו נותנים לו את האוכל, את הטיפול המתאים, ההליקומבקטר הפילורי נכחד, הוא עוזב את הגוף שלנו לחלוטין מאחר וחיזקנו את המערכת החיסונית וגם את הקיבה.
פציינט שהגיע אלי אחרי פעם שמינית עם טיפול אנטיביוטי – היום הוא בלי הליקובקטר. הוא חי כל כך הרבה שנים עם הבעיה שמפעם לפעם הוא מבקש לעשות בדיקה ולצערו – ההליקבומקטר לא קיים. הוא חי טוב, מרגיש טוב, אין כאבי בטן, אין הפרשות אחרות, אין מצבי רוח.
זה המקום, זה הזמן לראות ולטפל בנושא הזה.
אז אני מאחלת לכם בריאות ואריכות ימים. תודה.