לכתבה ומידע נוסף על פרוסטטה/ערמונית והאבחון והטיפול האירידיולוגי לחץ כאן
תמלול דבריה של יונה ליאור בסרטון
שלום, נעים מאוד, שמי יונה ליאור, אירידיולוגית ומאבחנת דרך גלגל העין.
הפעם רציתי לדבר איתכם על בעיה שהיא כואבת אבל בדרך כלל היא כואבת רק לגברים כי לנשים אין את זה. אני רוצה לדבר איתכם על נושא שנקראת פרוסטטה, או במילה עברית – זה נקרא ערמונית.
ערמונית זה בעצם סוג של בלוטה שהיא מתיישבת על השופכן ותפקידה בגוף היא בעצם לזקק או מה שנקרא לרכך את ההולכה של הזרע אצל הגבר. כשהפרוסטטה הזו עם הגיל היא בעצם הולכת והופכת, היא גודלת ויושבת על השופכן, ולאט לאט היא לוחצת על השופכן והיא סוגרת אותו. בעצם היא גורמת לכך שהאנשים האלה מרגישים שהם צריכים לרוץ להטיל את מימיהם בשירותים. כשהם יוצאים משם הם פשוט מרגישים שהם לא התרוקנו אז הם ירוצו אל זה עוד מספר פעמים.
יש מצב אחר שהאנשים האלה מרגישים צורך ללכת לשתן וכשמגיעים לשתן השתן יוצא להם מאוד מאוד בקושי, זאת אומרת שהם צריכים לעמוד מספר דקות עד שהשתן יוצא ולא תמיד השתן יוצא בצורה של קולחת אלא בטיפות טיפות, בטפטופים.
התהליך הזה גורם לכך שהאנשים האלה צריכים לקום באמצע הלילה להטיל את השתן. האנשים האלה, המשרדים שלהם, הם בונים את המשרדים שלהם ליד השירותים או שירותים בתוך המשרד. איכות החיים של אותם האנשים יורדת, אבל זה פוגע גם בדחף המיני שלהם, בצורך במין שלהם.
היום הרפואה חושבת שפרוסטטה יכולה להתחיל כאילו מגיל 50 ומעלה, ואני רוצה להגיד לכם שיש אנשים שכבר בגיל 30 יש להם בעיה של פרוסטטה וגם קצת יותר מוקדם מזה. זאת אומרת פרוסטטה יכולה להיות בכל גיל, נכון שהיא מאופיינת יותר לגיל השלישי אך יש לה גם גיל של אמצע.
אירידיוולוגיה יכולה א' לזהות האם יש בעיה באמת של הפרוסטטה, האם יש בעיה זאת אומרת של הערמונית, האם יש בעיה של סגירה של השופכן, של מעבר של השתן. היא יכולה לראות אם יש בעיה של דלקת, האם התופעות של מתן שתן בדחיפות האם זה גם בעיה של סוכר שזה גם חלק נכבד של הדברים, אבל אפשר לראות את הפרוסטטה איפה היא עומדת.
הרבה פעמים יש אנשים שהגיעו אלי לאבחון עם סימפטום של פרוסטטה ובכלל הפרוסטטה שלהם הייתה בסדר גמור רק המעיים לחצו על שלפוחית השתן וזה גרם להם לתופעות לוואי כמו מתן שתן לעיתים תכופות או מתן שתן שהוא לא קולח בבת אחת.
אירידיולוגיה יכולה לראות את הפרוסטטה, יכולה לראות על איזה איברים היא משפיעה, האם ההשפעה היא באמת באה כתוצאה מהפרוסטטה ולטפל בתהליך הזה. זאת אומרת, פרוסטטה לא צריך לחכות שהערכים שלה יעברו את המספר 4 בבדיקות הדם, אפשר לראות את זה עוד בטרם שזה מתחיל להיות, וכמובן הכי חשוב זה לטפל בזה, כדי שחס וחלילה הפרוסטטה לא תוציא גרורות לעמוד השדרה.
אתם יודעים שהפרוסטטה באירידיולוגיה זה נמצא פה, ובעצם אתם רואים שהיא מחוברת לעמוד השדרה, גב תחתון, אז אחד הסמפטומים של כאב גב לא בהכרח זה בעיה של כאב גב, אפשר לראות אם זה שייך לפרוסטטה כן או לא.
אבחון נכון, המלצה לדרכי טיפול, המלצה שהיא יכולה להיות תוספי מזון, ויטמינים, מינרלים, כל אבות המזון שאדם צריך יכול לעזור ולמנוע את התהליך הזה ובעצם להקל על הבנאדם לא לסבול.
ואתם יודעים מה הכי חשוב? בריאות ואריכות ימים. תודה, יום טוב.