תקציר שאלת המאזין/ה
יונה ליאור מסבירה על מחלת הנשיקה, על הקשר בינה לתפקוד מערכת החיסון ומערכת העיכול. בנוסף מציינת מי נוטה לפתח מחלה זו.
נדון: מאפייני מחלת הנשיקה
תמצית: טובה, מאזינה בעלת עיניים חומות, מספרת יונה כי בשבועיים האחרונים היא חולה במחלת הנשיקה, מונו (מונונוקליאוזיס). יונה מסבירה למאזינה כי מחלת הנשיקה היא תגובה של מערכת החיסון למצב רגשי בעייתי. לכן, הסממנים הפיזיים של מחלה זו, כגון עייפות וכבדות, הם תוצר לוואי של תגובה חיסונית. משום כך, הפיתרון הקונבנציונאלי הוא מנוחה מרובה במשך כל תקופת המחלה, שיכולה להגיע גם לחצי שנה ויותר.
הטיפול האירידיולוגי מתמקד באבחון מצב המערכת החיסונית, ובתפקוד המערכות הקשורות לה, כדוגמת, השרירים ומערכת העיכול. זאת כדי לקדם טיפול לחיזוק המערכת הרגשית. לאנשים בעלי צבע עיניים חום, כפי שיש למאזינה, יש לנטייה לחלות במונו נוסף לנטייה לחולשות בתפקודי הכבד.
תמצית מקוצרת:יונה ליאור מסבירה על מחלת הנשיקה, על הקשר בינה לתפקוד מערכת החיסון ומערכת העיכול. בנוסף מציינת מי נוטה לפתח מחלה זו.
תגיות: צבע חום, מחלת הנשיקה, רגשות, מערכת החיסון, כבד.
מאזינה: שלום.
יונה ליאור: שלום. בוקר טוב, אנחנו איתך.
מאזינה: בוקר טוב. שמי טובה.
יונה ליאור: כן. נעים מאוד.
מנחה: השם טוב. זה שם יפה. אין ספק בהחלט.
טובה: תודה רבה. אני בשבועיים האחרונים חולה במונו (מונונוקליאוזיס, מחלת הנשיקה).
יונה ליאור: כן.
טובה: לא עליכם, ולא על בניכם. זה כל-כך, כל-כך סבל.
יונה ליאור: כן.
טובה: אני רציתי לדעת. באמת משנה (משנה) כאילו, העין שלי באמת משתנה כשאני נהיית חולה ?
יונה ליאור: בוודאי. בוודאי. אבל אני רוצה להגיד לך עוד דבר אחד. תשמעי, מונו (מחלת הנשיקה) קורה (משנה) קודם כל ברפואה הקונבנציונאלית אין טיפול למונו.
טובה: נכון.
יונה ליאור: ואומרים לשבת בבית ולנוח – כל הדברים.
טובה: לצערי.
יונה ליאור: אצלנו אפשר לראות את הדברים האלה, ואפשר לחזות לפני זה את התהליכים (המסבירים) למה יש לאנשים מונו.
מונו היא מחלה השייכת למערכת החיסונית. (כאשר) המערכת הרגשית יורדת, כשאנחנו עוברים איזושהי חוויה: מישהו אמר לנו משהו (או) שמישהו צעק – משהו לא הלך כהרגל. מה שקורה זה שהמערכת הרגשית קורסת, או, מה שנקרא, יורדת. אז מה שקורה (זה) שהמערכת החיסונית מתלבשת על הדבר הזה.
מונו, לפי הרפואה הקונבנציונאלית, לא חוזרת על עצמה פעם נוספת, ואני יכולה להגיד לך שמתוך הניסיון הרחב שלי את לא יודעת כמה פעמים המונו הזה חוזר בחזרה. יש אפשרות לטפל בזה, ולגרום לכך שכדי לא לחלות במונו כל הזמן, (על-ידי חיזוק) המערכת הרגשית או (חיזוק) המערכות הקשורות לתהליך הזה, כדי שאם (אדם) הולך מחר ברחוב ומישהו יאמר לו מילה לא במקום, שפשוט, מה שנקרא, שלא ייפול.
אני גם רוצה להגיד לך עוד משהו: מונו לא רק קשורה למונו. היא קשורה גם לשרירים וגם לכבד.
טובה: כן.
יונה ליאור: קשורה לכל המערכות (הפיזיולוגיות) יחדיו. אז צריך...
טובה: היום קיבלנו את התוצאות של בדיקות הדם.
יונה ליאור: כן. אני רוצה להסביר שמבחינת הרפואה (הקונבנציונאלית) אומרים לך: תשמעי, את יכולה לקחת בחשבון ש(זמן) המחלה זה מיום אחד עד חצי-שנה או עד שנתיים. אני אומרת שכדי לא להגיע לתהליך הזה צריך לעשות אבחון נכון, כדי לראות מה גורם לך לכל פעם (משנה) או שהפעם הזו קיבלת את המונו. (זאת) כדי למנוע (הישנות המחלה) בעתיד.
טובה: אה-אה.
יונה ליאור: את העתיד מבחינת מחלות, ולא מבחינת דברים אחרים.
טובה: אה-אה. עוד דבר.
יונה ליאור: כן.
טובה: יש לי עיניים חומות, שמסביב נראה קצת ירוק, אבל רק מקרוב. יש גם הרבה-הרבה נקודות, אבל קטנות-קטנות, שאפשר לראות רק אם אני מתקרבת מאוד למראה.
מנחה: נשמע גם שאת מאוד מקוררת.
יונה ליאור: כן, אבל זה המונו. אבל אני רוצה להגיד שאם יש את הנקודות בשתי העיניים, זה אומר שאת ילדה מאוד מרצה. זאת אומרת, לקחת גנטיקה מאימא ומאבא. צריך לראות מה (תכונות ופנוטיפים) יותר ממי (ההורים), אבל העיניים החומות זה אומר נטייה לחולשות בכל מה שקשור למונו, לתפקודי כבד, לאנזימי כבד – לכל התהליך הזה.
תשמעי, אבחון וטיפול נכונים יכול לתת (פיתרון), כי לא תמיד יש לנו את הסבלנות ואת הזמן לחכות כל-כך הרבה זמן, וזה חיים מאוד לא נעימים שמגיעים למונו.
טובה: אה-אם.
יונה ליאור: בסדר ? אני קודם כל מאחלת לך שתרגישי טוב ושתהיי בריאה.
טובה: תודה רבה.
יונה ליאור: ובאמת רק בשורות טובות, אבל להגיע ולעשות אבחון בצורה מסודות. אז (ניתן יהיה) לראות מה הדברים, כדי שזה לא יחזור עוד פעם.
טובה: אה-אה.
מנחה: תודה רבה למאזינה.
טובה: תודה רבה.